На Рівненщині підприємець хотів продати майже тонну «сурогатного» алкоголю

15.09.2021 21:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Суд оштрафував підприємця, який планував продати майже тонну «сурогатного» алкоголю.

За підтримання публічного обвинувачення Рівненською обласною прокуратурою суд визнав винним жителя Рівненського району, котрого обвинувачували у незаконному придбанні, транспортуванні, зберіганні з метою збуту та збуті незаконно виготовлених алкогольних напоїв (ч. 1 ст. 204 КК України).

У суді прокурором доведено, що у грудні минулого року чоловік, будучи зареєстрований як фізична особа-підприємець, але не маючи ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, придбав, за попередньою домовленістю, на одному з рівненських ринків майже тонну незаконно виготовленого спирту етилового та алкогольних напоїв у бочках,  пластикових та скляних пляшках. За даними слідства за алкоголь чоловік заплатив майже 40 тис грн. Підакцизні товари призначались для подальшої роздрібної торгівлі. 

«Товар» у чоловіка вилучили у липні цього року працівники податкової міліції. Частину придбаного підприємець вже встиг реалізувати.

Згідно з висновками експерта ані спирт, ані вилучена горілка не відповідають вимогам ДСТУ.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання – 85 000 гривень штрафу, з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews