«УДАР Віталія Кличка» наполягає на продовженні змін у медицині – має фінансуватися на рівні 5% ВПП

29.09.2021 15:48   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Проєкт бюджету 2022 затверджено Кабміном. Передбачено підвищення видатків на Міністерство охорони здоров’я на 14,4%. Це становить 3,5% від ВВП, проте згідно вимог закону медицина має фінансуватися на рівні не менше 5% ВВП.

Як анонсували експерти раніше, уряд все ж пов’язав питання виділення 4 млрд грн на будівництво закладів охорони здоров’я у наступному році зі прийняттям скандального законопроекту №5600, який посилює фіскальний тиск на середній бізнес та простих громадян.

Така позиція влади знову відкладає на невизначений строк завершення медичної реформи в частині підвищення зарплат на вторинній ланці медичних працівників – лікарям вузької спеціалізації, а також медичному персоналу.

Не можна забувати, що видатки на програму медичних гарантій є захищеними статтями бюджету, а тому повинні мати пріоритет під час розробки та ухвалення проєкту закону про державний бюджет. 

«Медична галузь, попри гучні заяви прем’єр-міністра, не в пріоритеті в нинішнього уряду», - прокоментував лідер Рівненського «УДАРу» Валентин Демчук, - «Поміж тим, належний рівень фінансування медицини – це питання національної безпеки країни».

«УДАР Віталія Кличка» наполягає на тому, що проект бюджету на 2022 рік потрібно скоригувати та спрямувати на фінансування медицини не менше 5%, що передбачено чинним законом про медичні гарантії.

Разом з тим громадяни мають розуміти, що медицина не просто «фінансується», а й змінюється, щоб кожна людина мала доступ до якісної та доступної медицини.

«Здоров’я людей – це головний капітал країни. Ми маємо спільно побудувати державу з якісною та доступною медициною, належною винагородою за працю та гідним соціальним захистом», - підкреслюють в «УДАРі».

null
На фото: лідер Рівненського «УДАРу» Валентин Демчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews