Податкова знижка: що це та скільки рівнян скористалися правом на неї

20.10.2021 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують жителям Рівненщини, що отримати податкову знижку можна до закінчення року. Податкова знижка - це можливість повернення частини сплаченого із заробітної плати податку на доходи фізичних осіб за певними витратами.

Станом на початок жовтня правом на податкову знижку скористались 3568 мешканців Рівненщини. Як повідомив в.о.начальника  ГУ ДПС в області Віталій Чуй, за результатами проведених перерахунків їм вже повернуто  9,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

В податковому відомстві зазначають, що кількість осіб, що можуть реалізувати своє право на податкову знижку, може зрости. Адже у громадян, які ще не скористались своїм правом на неї, є ще час. Для цього їм необхідно до завершення поточного року заповнити декларацію про доходи і надати її до Центру обслуговування платників за місцем реєстрації або зробити це онлайн, скориставшись електронним сервісом.

Нагадаємо, що до переліку витрат, дозволених для включення до податкової знижки, зокрема належать:

- сума коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення;

- частина сплачених процентів за іпотечним житловим кредитом у порядку, встановленому статтею 175 Податкового кодексу;

- сума коштів або вартість майна перерахованих (переданих) у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, які відповідають умовам, встановленим пунктом 133.4 статті 133 Податкового кодексу;

- сплата страхових платежів за договорами довгострокового страхування життя та пенсійних внесків у рамках недержавного пенсійного забезпечення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews