«Процес модернізації сільських громад по всій Україні розпочато», - Олександр Ковальчук 

22.10.2021 21:39   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Під час нещодавньої робочої поїздки на Луганщину Президент Володимир Зеленський ознайомився з пілотним проєктом для розвитку українських сільських громад «Нове село». Йому представили повністю новий та сучасний ЦНАП у Шульгинській територіальній громаді.

Тепер жителям звичайного села на Луганщині доступні навчальний простір, пошта, культурне середовище, швидкісний інтернет, сучасна бібліотека, а також різні адміністративні послуги, за якими раніше потрібно було їхати в місто.
 
Подібні центри будуть створені й у інших сільських громадах по всій Україні - загалом їх буде понад 1000. Передусім зводитимуть їх уздовж лінії розмежування на Донбасі та поруч з адмінмежею з окупованим Кримом.

Основні фінанси на їхнє будівництво будуть направлятися з державного бюджету. Також це фінансуватиметься соціально відповідальним бізнесом та коштом міжнародних донорів.

"На відміну від старих політиків, які лише перед виборами обіцяли відродити українське село, ми вже робимо справжню реформу українського села", - стверджує народний депутат Олександр Ковальчук.

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews