Чи готова Рівненська АЕС до роботи в осінньо-зимовий період?

01.11.2021 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

На Рівненській АЕС з 25 по 28 жовтня працювала комісія з перевірки готовності електростанції до роботи в осінньо-зимовий період (ОЗП) 2021-2022 років, за результатами якої визначено попередній стан готовності підприємства до несення зимових навантажень.

Для роботи об’єктів Рівненської АЕС в умовах сезонного зниження температури з квітня поточного року на підприємстві та його об’єктах впроваджувався 151 організаційно-технічний захід, на реалізацію яких передбачено 4,6 млн гривень. Серед них: заходи з підготовки технологічного, електротехнічного обладнання, внутрішніх систем опалення, тепловодопостачання, вентиляції, освітлення, підземних комунікацій, засобів пожежогасіння, підготовки персоналу, підготовки будівель та споруд, що включає їхнє утеплення, скління та відновлення покрівель, забезпечення матеріально-технічними ресурсами.

За словами начальника виробничо-технічної служби РАЕС Юрія Гутника, вже наприкінці вересня у запланованих обсягах виконано 100% організаційно-технічних заходів. 

«Основні кошти були скеровані на заміну покрівель, скління приміщень будівель та споруд. Значний обсяг робіт також виконано цехом теплових і підземних комунікацій з капітального ремонту трубопроводів тепло-, водопостачання», – відзначив атомник.

На Рівненській АЕС оцінку виконання усіх заходів, спрямованих на підготовку обладнання, будівель, споруд та персоналу до надійної та безпечної роботи в ОЗП, проводила комісія у складі представників дирекції з нагляду за безпекою (ДНБ) НАЕК «Енергоатом», ХАЕС та держінспектора західного регіону Державної інспекції з енергетичного нагляду України.

Під час інспекційного обстеження перевірено основні підрозділи електростанції такі, як турбінні та реакторні цехи, електричний та хімічний цехи, цех теплової автоматики та вимірювань, цех радіаційної безпеки, управління з питань аварійної готовності та реагування, відкриті розподільчі пристрої РАЕС. Також здійснено обстеження пуско-резервного котла. До слова, надійна робота РАЕС взимку важлива й для міста-супутника та с. Заболоття, оскільки електростанція здійснює їхнє тепло- та водозабезпечення.

«Згідно з висновками комісії РАЕС готова до роботи в ОЗП 2021-2022 років, що викладено у відповідному акті. Виявлені зауваження не впливають на готовність до ОЗП та електростанцією будуть розроблені необхідні заходи щодо їх усунення. Остаточне рішення буде прийняте центральною комісією експлуатуючої організації», – озвучив висновки роботи комісії начальник відділу нагляду за ядерною, радіаційною безпекою та екологією ДНБ НАЕК «Енергоатом» Володимир Кравченко.

Пресслужба Рівненської АЕС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews