Рівненську АЕС укотре проінспектували: що перевіряли

10.11.2021 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

На Рівненській АЕС завершилася планова інспекція Міжнародного агентства з атомної енергії, яка здійснює контроль щодо застосування гарантій до ядерного матеріалу (МАГАТЕ).

Інспекція проводилася в межах міжнародної угоди відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Планова інспекція на РАЕС здійснювалася інспекторами Агентства за участю спеціалістів відділу ядерної безпеки електростанції та головного спеціаліста – державного інспектора Інспекції з ядерної безпеки на РАЕС Віталія Малютяка.

Метою інспекції була перевірка на відсутність ядерних матеріалів контейнера HI-TRAC, який був задіяний у випробуванні на енергоблоці №3 РАЕС обладнання у межах впровадження технології щодо поводження з відпрацьованим ядерним паливом.

У підсумку обговорено результати перевірки та терміни проведення наступної. За словами начальника відділу ядерної безпеки РАЕС Вадима Бориса, чергова інспекція виконана вчасно, в повному обсязі та без зауважень.

Пресслужба Рівненської АЕС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews