Рівнянам на замітку: у грудні зросте мінімальна зарплата, а з нею - ЄСВ

12.11.2021 15:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що згідно з Законом України «Про державний бюджет України на 2021 рік» з 1 грудня підвищується розмір мінімальної заробітної плати до 6500 гривень, а отже змінюється й мінімальний  розмір єдиного соціального внеску (далі - ЄСВ).

Зокрема, мінімальний розмір ЄСВ з 1 грудня становите 1430 грн  (6500 х 22 %).

Відповідно зазнає змін і максимальна сума страхового внеску та складе в наступного місяці 21450 гривень. Максимальна величина бази нарахування ЄСВ становитиме 97500 тисяч – 15 розмірів мінімальної заробітної плати.

Звертаємо увагу роботодавців, що мінімальна заробітна плата – це гарантована державою щомісячна оплата праці, її розмір – фіксований показник, який визначається в Законі про Державний бюджет на відповідний рік і нижче якого зарплата працівника не може опускатися, якщо він виконав місячну норму праці, відповідно до Закону України «Про оплату праці» та Кодексу законів про працю України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews