Майже п'ять тисяч платників податків у Рівненській області боргують перед місцевими бюджетами

17.11.2021 17:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Як повідомили в управлінні по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Рівненській області, суб’єкти господарювання та платники - фізичні особи заборгували до місцевих бюджетів Рівненщини 251,4 мільйонів гривень податкових платежів. Із загальної суми заборгованості 110,0 мільйонів гривень – це несплачені майнові податки.

Податківці наголошують, що недонадходження податків до місцевих бюджетів, накопичення боргу впливає як на  стабільність фінансової спроможності громад, на подальше фінансування їх програм соціально-економічного розвитку, так і  на імідж самого платника. Несплата заборгованих платежів, в свою чергу, тягне за собою нарахування пені та штрафних санкцій.

До боржників застосовуються як застережні заходи (направлення податкової вимоги, самостійне визначення боржником джерел погашення податкового боргу, реєстрація податкової застави, розстрочення сплати грошових зобов’язань та податкового боргу), так і заходи примусового характеру (стягнення податкового боргу на підставі рішення суду, стягнення готівки, звернення до суду щодо зупинення видаткових операцій платника податків на рахунках у банках та інших фінансових установах, адміністративний арешт, реалізація майна, яке знаходиться в податковій заставі тощо).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews