Наталія Рівненська

Наталія Рівненська

журналіст, редактор, теле-радіоведуча, RvNews

«П'ять колосків» українці не забудуть ніколи

27.11.2021 10:53   Джерело: RvNews
Автор : Наталія Рівненська
Голодомор 1932—1933 років — акт геноциду українського народу, організований керівництвом ВКП та урядом СРСР у 1932—1933 роках шляхом створення штучного масового голоду. Голодомор в Україні визнаний геноцидом на законодавчому рівні і в судовому порядку. Від Голодомору в Україні померло за різними даними до 7 мільйонів людей. 

У четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять мільйонів жертв голодоморів в Україні. 

Сумнозвісний закон «про п'ять колосків» став передвісником Голодомору. 7 серпня 1932 року диктатор Сталін особисто написав та ухвалив кривавий «закон про п’ять колосків». Цей документ офіційно мав назву «Про охорону майна державних підприємств, колгоспів і кооперації та зміцнення суспільної (соціалістичної) власності». Саме він став початком страшного геноциду українців — Голодомору. Закон передбачав за розкрадання колгоспного і кооперативного майна «розстріл із конфіскацією всього майна і з заміною за пом’якшуючих обставин позбавленням свободи на термін не нижче 10 років теж із конфіскацією всього майна». Амністія у цих випадках заборонялась.
 
 
П'ЯТЬ КОЛОСКІВ
 
П'ять колосків
В ціну життя людського -
Звірячий вирок
Мозок не прийме...
Тіла встеляли
Ниви і дороги,
І кожне з них -
Промовисто німе...
А світ мовчав.
"Совєти" сатаніли.
Голодний дух
І холод-німота...
Аби могили
Ті заговорили!
Щоб чорний день
Ніколи не настав...
 
Автор: Наталія Демедюк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews