У Березнівській ЦРЛ запрацює сучасне відділення екстреної допомоги

04.12.2021 11:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Невдовзі розпочне роботу сучасне відділення екстреної медичної допомоги Березнівської центральної районної лікарні, що на Рівненщині. Відділення працюватиме цілодобово.

Про це повідомив директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення ОДА Олег Вівсянник під час онлайн брифінгу.

«Завдяки президентській програмі «Велике будівництво» заклад реконструювали. Будівельні роботи вже завершені, підготовлені кабінети для встановлення обладнання. Відділення матиме кабінети цифрової рентгенографії, томографії, ультразвукової діагностики; малу операційну, травматологічну та гінекологічну оглядові, лор- та офтальмологічний кабінети», - розповів Олег Вівсянник.

Заклад отримав нове обладнання, закуплене за кошти держбюджету. Кабінети будуть оснащені сучасним 32-х зрізовим комп’ютерним томографом, рентген-апаратом та УЗД. Також закуплені ШВЛ-апарати, обладнання для колоноскопії та фіброгастродуоденоскопії.

У відділенні діятиме палата інтенсивної терапії на 5 ліжок.

Також у структурі є боксоване приміщення з окремим входом для ізоляції пацієнтів з ознаками інфекційної хвороби. Передбачили і спеціальне крите приміщення для заїзду швидких.

Приміщення повністю пристосоване до потреб людей з інвалідністю, враховані норми безбар’єрності.

Площа оновленого відділення становитиме 775 квадратів.

«Після реконструкції у приймальному відділенні зміниться не тільки його технічне оснащення, а й порядок прийняття хворих. Адже буде все в одному місці – починаючи від сортування, діагностики та лікування. Це великий позитив для закладу, а головне – для пацієнтів», - наголосив головний медик області.

Нагадаємо, в рамках «Великого будівництва» на Рівненщині вже запрацювали два оновлені приймальні відділення - в обласній клінічній лікарні та Сарненській ЦРЛ.

Пресслужба РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews