У Рівненському обласному центрі екстреної медичної допомоги з'явилося нове обладнання

09.12.2021 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Адміністрація КП «Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» закупила нове сучасне обладнання. Зокрема, 5 портативних приборів для непрямого масажу серця Easy Pulse (виробник - Швейцарія) та два дефібрилятора (виробник - Франція).

Такі апарати (Easy pulse) використовуються у Європі, в Україні - лише у великих містах. Тепер, такі новітні технології є у нашому Центрі ЕМД та МК.

Апарат для непрямого масажу серця Easy Pulse працює автоматично. Зараз, бригади «швидкої» роблять це вручну. В районах, де у складі бригади фельдшер та водій, прибор Easy Pulse вкрай необхідний при проведенні реанімаційних заходів.

«Easy Pulse - унікальна конструкція, яка забезпечує високу ефективність масажу. Рівномірний розподіл компресій по периметру грудної клітини. Постійна частота 100 компресій за хвилину. Акумулятор може працювати автономно 45 хвилин», - розповідає директор КП «Обласний Центр ЕМД та МК» РОР Андрій Бортнік.

Апарат для непрямого масажу серця Easy Pulse - це безцінний помічник для бригад.

«Зараз лікарі та фельдшера «швидкої» самостійно роблять масаж серця пацієнту. Нещодавно наша бригада проводила реанімаційні міроприємства впродовж 59 хвилин і потрібно було робити непрямий масаж серця. Це не просто… А Easy Pulse - робитиме це автоматично. Варто відзначити і нові дефібрилятори. Вони багатофункціональні, компактні, легкі та надзвичайно зручні у використанні», - додає завідувач навчально тренувального відділу КП «Обласний Центр ЕМД та МК» РОР Андрій Стахнюк.

Наразі нові апарати тестують інструктори НТВ Рівненського обласного Центру ЕМД та МК. Вони навчатимуть наших працівників, а саме бригади інтенсивної терапії, як правильно користуватися новою технікою.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews