Для рівненських «УДАРівців» проводили тренінг на тему нових виборчих правил

10.12.2021 18:58   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

популярне


У тренінгу на тему «Парламентська компанія за новими виборчими правилами» прийняли участь лідери «УДАРу» всіх громад області. Модерував захід  перший заступник голови ЦВК «УДАР Віталія Кличка» Ігор Гоцул, який з цього приводу завітав до Рівного.

«Нові виборчі правила запроваджують нові правила гри», - прокоментував Валентин Демчук, лідер Рівненського «УДАРу». Втім, партійці зазначили, що формат нагадує місцеві вибори 2020-го року. «Для виборців це буде простіше: менше бюлетенів, але принцип той самий: люди голосують за партії і за людей», - коментує Микола Шустов, нині «УДАРівець», який був головю окружної виборчої комісії у Рівному на попередніх парламентських, відтак має змогу порівняти ситуацію.

null
 

«Згідно оновленого законодавства, голосування відбувається за відкритими списками. Фактично, по одному округу може пройти декілька кандидатів, а в іншому їх може не бути. Система нагадує мені вибори в Польщі. Чи можуть спрацювати «списчоники»? У випадку, якщо кандидати не наберуть квоти, передбаченої виборчим законодавством», - Микола Шустов.

У подальшому для партії буде важливим висувати сильних кандидатів – визнав Валентин Демчук: «Люди голосують за тих, кому довіряють».

Підсумками тренінгу учасники проходили тестування щодо знання оновленого законодавства. Лектори були приємно здивовані результатами.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews