Рівняни мітингували проти «законопроєкту 4142»

13.12.2021 18:06   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

12 грудня о 12 годині у центрі Рівного відбувся мітинг проти так званого «законопроєкту 4142», на який, попри дощ, прийшла не одна сотня небайдужих рівнян та гостей міста.

null
Фото: Інокентій Саньковський

Один зі співорганізаторів, Андрій Танчинець, що представляє в нашому місті рух «Права людини», у невеличкому бліц-інтерв’ю поділився цілями, з якими зібрав людей на акцію.

– Насамперед, – каже пан Андрій, – тут зібралися свідомі люди, які розуміють, що таке цей законопроєкт, який нам хочуть нав’язати депутати. Якщо його уважно читати, то неважко зрозуміти, що він передбачає конфіскацію інфікованого майна, уколізацію дітей без згоди батьків, а також ініціалізацію відкриття кримінальних справ проти тих, хто буде щось мати проти таких дій влади.

Далі п. Танчинець заявив, що буде відстоювати Конституцію України, де стаття 64 гарантує, що права і свободи громадян не можуть бути обмежені у мирний час. Натомість, за його словами, цей законопроєкт передбачає саме такі дії, що неприпустимо для демократичної країни. Також він закликав бути небайдужими до порушення своїх прав та відстоювати свої свободу та гідність, якщо їх не може захистити держава згідно своєї Конституції, а саме статті 3.

Депутати на майдані Незалежності були відсутні. Міського голови, якого теж запрошували на зустріч з тими, хто його обрав, також помічено не було. Насамкінець учасники акції протесту підписали заклики до Верховної Ради не приймати у другому читанні ганебний законопроєкт, а також відсторонити від посади міністра охорони здоров’я В.К. Ляшка та відкрити проти нього кримінальну справу за перевищення службових повноважень.

Автор: Інокентій Саньковський

Фото автора

null
Фото: Інокентій Саньковський

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews