На Рівненщині обіцяють підвищити пенсії «чорнобильцям»

14.12.2021 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Про це вчора повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області Василь Петняк.

Під час зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильскій АЕС він розповів, що 1 січня 2022 року має відбутися перерахунок пенсії.

- Уряд проведе черговий перерахунок для ліквідаторів, який буде проводитися з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня 2022 року, - додав Василь Петняк.

Також він зауважив, що з 1 липня 2021 року відбулося підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб, які постраждали внаслідок ліквідації аварії на ЧАЕС.

Зокрема, розміри мінімальних виплат становлять: для інвалідів I групи – 10340 грн, для II групи – 8272 грн, для III – 6204 грн. На сьогодні у Рівненській області є 631 громадян з інвалідністю, яка настала внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Окрім того, в ході зустрічі представники влади з ліквідаторами обговорили важливі питання щодо соціального захисту та медичного.

Під час зустрічі було прийнято рішення виділити з обласного бюджету 200 тис грн на підтримку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Учорашня зустріч присвячена до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначається щорічно 14 грудня.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews