У Веховній Раді обговорили системні корупційні схеми із землями НААНУ

18.12.2021 13:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Саме це питання стало предметом обговорення на засіданні Підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики.
 
Про це повідомив народний депутат України (округ 153, Рівненщина), голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ Роман Іванісова: 
  
 
«Зокрема, обговорили ситуаціяю з землями дослідного господарства «Тучинське», що на Гощанщини, яку я вивчав протягом останнього часу.
 
Як я вже повідомляв, до мене звернулися місцеві жителі з проханням допомогти вирішити проблему неефективного управління землями Національної аграрної академії наук. За їхніми словами, у господарстві - занепад, на 2,4 тис. гектарів землі - дослідної діяльності майже не ведеться, але розпаювати - чомусь зась! У відповідь на моє депутатське звернення у НААНУ повідомили, що у них все добре і без порушень.
 
Подібна ситуація певний час спостерігалась у дослідному господарстві «Білокриницьке». А нещодавно СБУ викрило там корупційну схему: 1,6 тис. гектарів землі передавалися в тіньову оренду і використовувалися не за призначенням.
 
Тоді звернувся з «Тучинським» і до Нацполіції. Розслідування розпочато.
Водночас, жителі інших районів Рівненщини також повідомляють про порушення.
Тому на підкомітеті ухвалили колективне рішення звернутися до Держгеокадастру з метою перевірки дотримання НААНУ вимог земельного законодавства щодо земельних ділянок сільгосппризначення, які перебувають у її користуванні.
 
Дякую усім колегам за участь у засіданні, підтримку і слушні пропозиції».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews