У Рівному діє унікальна виставка живопису

21.12.2021 10:24   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Ім'я одного із найбільших європейських художників ХХ століття Миколи Глущенка у світі мистецтва вимовляється з гідною повагою.
 
Митець від Бога, пензлю якого належить понад 17 тисяч художніх творів, отримав визнання від метрів європейського живопису Пабло Пікассо, Анрі Матісса, Фернана Леже. Їх захоплював вільний, енергійний, широкий мазок українця, його уміння виділяти кольором найголовніші й найтонші нюанси композиції. Саме у картинах художника, які нині зберігаються більш, ніж в 80 музеях світу, - весь Глущенко, його характер, невгамовність творчості, невтомність, що часом межувала з одержимістю.

Галерея європейського живопису «Євро-Арт» пропонує рівнянам та гостям міста розгадати таємниці життя і творчості одного із найкращих пейзажистів Європи Миколи Глущенка (1901-1977), шляхетно презентуючи понад два десятки його еталонних творів, що відтворюють ретроспективу творчості майстра протягом усього життя, починаючи із 30-х років ХХ століття, - насолоджуватися живописним доробком українця «Від імпресії до модерну: 120-річчю від дня народження Миколи Глущенка присвячується».
Яскрава і довгоочікувана експозиція творів «українського Клода Моне» демонструє його виключну імпресіоністську манеру спостереження за світом і виконання його образу на полотні.
 
Водночас, якщо імпресіоністи загалом є співцями своїх вражень, то Глущенко бере глибше. Для нього важливі не зовнішні враження, а враження душі. Поєднуючи імпресіоністичні елементи і стилістику модерну, експресіонізму, він звертається до живопису тонального. У нього це виливалось у феєрверки кольорових рішень.

Отой «глущенківський колорит», різнобарвні полотна бентежать душу й по сьогодні. Адже так тонко вивернути кольором людську душу назовні, так неоднозначно розставити колірні акценти і вийти за межі буденності та відкрити завдяки законам естетики простір у вічність міг тільки геній.
 
Чекаємо на вас до 13 лютого 2022 року з 11:00 до 19:00 за адресою: м. Рівне, проспект Миру, 4.
 
Огляд експозиції із дотримання усіх карантинних вимог.
Вхідний квиток на виставку: 50 грн.
 
Арт-менеджерка галереї "Євро-Арт" Юлія Савуляк
null
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews