Боротьба з коронакризою, зміцнення оборони та енергобезпеки, – «УДАР Віталія Кличка» назвав три важливі кроки у 2022 році

23.12.2021 21:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

«У новому році нам доведеться відповідати на важливі та небезпечні виклики. Найважливіше, це боротьба з корона кризою та її наслідками, це питання безпеки нашої території та протидія енергетичній кризі», - розповів Валентин Демчук, лідер Рівненського «УДАРу».

Саме ці виклики вимагають наразі адекватної реакції, рішучих зусиль всіх без винятку патріотичних політичних сил та єдності нації для їх подолання. На цьому наголошують в «УДАРі».

У зв’язку з цим «УДАР Віталія Кличка» пропонує три ключові кроки для покращення ситуації в країні.

По-перше, це боротьба з коронакризою та її наслідками, адже наразі країна завмерла на порозі нової хвилі зростання захворюваності. З огляду на такі обставини, «УДАР Віталія Кличка» розробив антикризовий план та запропонував владі чіткий алгоритм подолання згубних наслідків коронакризи, що дозволяють не лише дієво боротися з епідемією, але й пом’якшити соціальні та економічні наслідки. «Зараз важливо не лише подолати епідемію, але й нарешті розпочати постковідне відновлення економіки», - Валентин Демчук, - «Для відновлення економіки країни ми маємо підтримати бізнес».

null
 

Раніше в «УДАРі» запропонували ряд кроків для підтримки малого та середнього бізнесу, таких, як покращання системи кредитування, зменшення оренди за рахунок компенсацій для бізнесу, який не може працювати в карантин, а головне – мораторій на підвищення податків до завершення дії всіх карантинних обмежень.

«Надважливо: це питання безпеки та оборони. Саме ефективність та боєздатність армії визначає здатність країни захищати свою територіальну цілісність та суверенітет», - так окреслили другий крок в «УДАРі».

Упродовж двох попередніх років головною проблемою є виконання оборонного замовлення для потреб Української Армії у забезпеченні новітніми зразками озброєння та підвищення обороноздатності України. Експерти «УДАР Віталія Кличка» наполягають на тому, що державна оборонна стратегія має, у першу чергу, фокусуватися не на кількісному збільшенні ЗСУ, а на якісному перетворенні армії. Для цього необхідно нарешті провести комплексну реформу державного «Укроборонпрому» та модернізацію вітчизняного ВПК; створити Оборонний фонд, який би гарантовано наповнювався з бюджету згідно з вимогами НАТО до бюджетів розвитку.

Третій крок – це зміцнення енергобезпеки, втримання тарифів та безперебійне постачання енергоресурсів. В Україні є всі ознаки наближення енергетичної кризи, яка може проявитися не лише у вигляді планових, «віялових» відключень електроенергії, але й неконтрольованого виключення окремих складових об’єднаної енергетичної системи – так званого блекауту. У таких умовах жоден громадянин, жодна українська сім’я не можуть почуватися захищеними.

Уряд після неодноразових закликів партії УДАР нарешті скликав антикризовий енергетичний штаб, який востаннє збирався влітку, щоб скоординувати зусилля центральної і місцевої влади та представників енергокомпаній в напрямку вироблення узгоджених дій. Партія УДАР закликає керівників міст організувати роботу місцевих антикризових штабів для інвентаризації наявних у містах ресурсів, необхідних для проходження опалювального сезону. Головне завдання для місцевих енергетичних штабів – перевірити наявність та у разі відсутності забезпечити встановлення приладів автономної подачі електроенергії для об'єктів критичної інфраструктури (лікарень, пологових будинків тощо), а також відпрацювати алгоритм дій усіх екстрених служб (ДСНС, поліція, технічні служби) під час надзвичайної ситуації.

«Ці три кроки дозволять країні та людям пройти складний етап», - підсумував Валентин Демчук, - «Україна повинна бути сильною, а громадяни – почуватися захищеними!»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews