Рівненщина - у пілоті Мінсоцполітики у сфері діджиталізації послуг

25.01.2022 09:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
 

Міністерством соціальної політики протягом 2021 року здійснювалися заходи щодо реалізації Стратегії цифрової трансформації соціальної сфери. Таким чином, було створене програмне забезпечення (ПЗ – далі) Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, яке випробовували відповідні органи в Київській та Житомирській областях.

Наразі Мінсоцполітики протягом 2022 року планує залучення до пілотного проекту з використання оновленого ПЗ органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування всіх регіонів України. Рівненську область долучать в першій черзі регіонів, кажуть у Мінсоцполітики.

«Дякую Рівненській області за готовність працювати і активно долучатися до змін в системі соціального захисту», - сказала міністр Мінсоцполітики Марина Лазебна.

Таким чином, на Рівненщині відбувається підключення відповідних органів до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

Завдяки оновленому програмному забезпеченню, фахівці соцслужби зможуть приймати  в електронній формі звернення громадян за отриманням соціальних виплат та інформаційних послуг, а також інформування громадян про результати розгляду зазначених звернень. Додамо, що вже сьогодні, 24 січня, відбувся перший навчальний онлайн захід щодо роботи у ПЗ, до якого долучилися органи соцзахисту та громади.

Прес-служба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews