Ситуація довкола України - у порядку денному всіх світових держав, - Роман Іванісов

18.02.2022 22:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Через російську агресію Україна стала майданчиком для обговорення сучасних питань безпеки Європи і, в цілому, Заходу. На цьому тижні Верховна Рада приймає високопосадовців з парламентів європейських країн для консолідації зусиль.

Про це повідомив народний депутат України, член антикорупційного Комітету ВР Роман Іванісов:

«Із підтримкою до нас завітав Голова Комітету з питань оборони палати громад Парламенту Великої Британії Тобіас Еллвуд. Через імперські амбіції РФ сьогодні під загрозою безпека континенту. Українська безпека - це європейська безпека, - каже наш британський колега. Тому, за його словами, дуже важливим кроком було створення альянсу між Великою Британією, Польщею та Україною.

Пан Еллвуд висловив всебічну підтримку нашій країні та запевнив, що британці завжди допомагатимуть нам у протистоянні російській агресії.
 
Одразу після виступу Верховна Рада ухвалила історичне рішення - ратифікувала угоду між Україною та державами-членами Євросоюзу про спільний авіаційний простір.
Також до Верховної Ради завітав Маршалок Сенату Республіки Польща Томаш Гродзький. Разом з поважною делегацією у парламентській залі він висловив беззаперечну підтримку українському народові. «Друзі познаються в біді», - каже українською мовою Маршалок і додає, що Польща єдина і солідарна у допомозі України.
 
За його словами, суверенітет і територіторіальна цілісність України, право українського народу на самовизначення завжди підтримуватиметься польськими парламентарями: «Хай живе вільна Україна!».
Хочу подякувати усім поважним іноземним гостям, які цього тижня завітали до українського парламенту. Для нас ваша підтримка у ці непрості, загрозливі часи дуже важлива!»
 
null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews