У Рівному визначили лауреата премії Уласа Самчука

23.02.2022 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У нинішньому році на здобуття Премії претендувало п’ятеро рівненських авторів.

Учора міський голова Олександр Третяк вручив диплом лауреата міської літературної премії імені Уласа Самчука та нагрудний знак Галині Федорівні Данильнук за її історико-публіцистичну трилогію «ПДМ:ВЧОРА.СЬОГОДНІ.ЗАВЖДИ…» та книгу другу «Рівне у долях його мешканців» (29 нарисів написаних на основі спогадів рівнян).

Нагадаємо, що міська літературна премія імені Уласа Самчука заснована у 2012 році з метою увічнення пам’яті видатного українського письменника, заохочення сучасних прозаїків до написання творів художньої літератури, які збагачують духовний світ, будять історичну пам'ять народу та його національну свідомість.

 З початку заснування Премії її лауреатами ставали такі рівненські письменники: Євген Шморгун, Петро Велесик, Василь Басараба, Ірина Одерако, Олена Медведєва, Микола Панченко, Ірина Баковецька-Рачковська, Віктор Мазаний, Олександр Ірванець.

Пресслужба Рівненської міської ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews