На Рівненщині деякі рибалки дуже полюбляють використовувати сітки попри те, що це порушення

24.02.2022 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У період з 17 по 23 лютого інспекторським складом Рівненського рибоохоронного патруля викрито 16 порушень природоохоронного законодавства, з них:

за ч.3 ст.85 КУпАП – 10 порушень;

за ч.4 ст.85 КУпАП – 2 порушення;

за ст.188-5 КУпАП – 1 порушення;

зафіксовано 3 випадки виявлення безгосподарського майна.

Сума накладених штрафів склала 867 грн. а сума завданої шкоди рибним запасам – 4726 грн. Вилучено 9 од знарядь лову та 0,4 кг риби.

Так, під час здійснення рибоохоронного рейду Сарненським районом рейдовою групою було виявлено два грубих порушення Правил рибальства: 17 лютого близько 8 години ранку у с. Бережки Сарненського району було виявлено двох осіб, що здійснювали вилов водних біоресурсів з використанням промислових знарядь лову – сіток, (у кількості 2 шт.) без дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів. Під час огляду місця події була виявлена й риба: окунь – 1 екз., плітка – 1 екз. Сума завданої шкоди відповідно до такс склала 4726 грн. На вище вказаних осіб складено адмінматеріали за ч.4 ст.85КУпАП.

18 лютого 2022 року на березі водойми у с. Вербень Дубенського району було виявлено трьох осіб, що мали намір здійснити вилов водних біоресурсів промисловими знаряддями лову – сітками .

Також 22 лютого 2022 року інспекторським складом під час проведення рибоохоронної роботи викрито двох громадян, які також  мали намір здійснити вилов водних біоресурсів з використанням промислових знарядь лову – сіток, у кількості 2шт. Інцидент стався на березі Хрінницького водосховища, поблизу сіл Хрінники та Товпижин Дубенського району

Проте, у всіх випадках завдяки оперативним діям працівників рибоохоронного патруля, порушники не встигли завдати збитків рибному господарству. На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Рівненський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 540 53 90.

Пресслужба Управління державного агенства меліорації та рибного господарства Рівненщини


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews