Глядачі польського театру зібрали на допомогу Рівненщині більше ста тисяч гривень за два дні

15.03.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Новий театр в Забже (Teatr Nowy W Zabrzu) – це творчі партнери Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру. Упродовж двох днів на сцені театру та в режимі онлайн грали виставу «Королі стрільців», сюжет якої перегукується з нинішньою ситуацією в Україні. Це історія про тиранію та порушення прав людини. До слова, на рівненській сцені цю виставу польські актори грали ще 2019 року.

- Сьогодні цю виставу ми граємо для людей, які живуть в Рівному, яке є містом-партнером Забже, а також для наших друзів та колег з Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру, які гостювали в нашому театрі, а ми були в них. У цьому театрі сьогодні не грають вистави, натомість збирають все необхідне для тих, хто ховається від російських бомб. Тому дуже вдячні усім вам, нашим глядачам, хто долучився і надав фінансову допомогу українцям, - зазначають у Новий театр в Забже.

За два дні польські театрали зібрали 16 590,7 тис злотих, а це понад 116 тис грн  - як благодійну допомогу Рівному. Однак на цьому підтримка Нового театру з Забже не завершується. Минулого тижня поляки придбали і передали на Рівненщину гуманітарну допомогу: медичні препарати, засоби гігієни, каремати, іграшки, продукти харчування тощо.

Крім того, для українських дітей, які як вимушені переселенці сьогодні зупинилися в Забже, в театрі організували творчий культурний простір.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews