Переселенці з різних куточків України збираються на мовних курсах у Рівному

06.05.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Вони – з різних куточків України: Ірпінь, Київ, Харків, Маріуполь, Феодосія. Одні прийшли сюди з надією, інші – з острахом і недовірою. Люди різного віку та різних професій. Та їх об’єднують теперішній статус «вимушено переміщені особи» й спільне бажання – навчитися розмовляти українською мовою.
 
Рівненські просвітяни докладають максимум зусиль, аби людям, яким наше місто стало новою домівкою, вивчати українську мову було пізнавально і корисно, надзвичайно цікаво та захопливо.
 
Окрім граматики, правильної вимови та наголосу, нової лексики, на курсах, які проходять двічі на тиждень, знайомлять із багатою української культурою, музикою та мистецтвом, проводять майстер-класи, а також організовують цікаві зустрічі й екскурсії. Саме такий формат, впевнені організатори, спонукатиме та заохочуватиме учасників мовних курсів поглиблювати свої знання в царині української мови.
 
Так, на заняття приходила рівненська поетеса, бард та водночас прокурор Валентина Люліч, яка подарувала присутнім свої прекрасні вірші й пісні. Приємним подарунком для «курсантів» стала й екскурсія у галерею європейського живопису «Євро-Арт», розповіли організатори.
За детальною інформацією щодо участі у мовних курсах просимо звертатися до Мирослави Жовтан, директорки Центру професійного розвитку педагогічних працівників Рівненської міської ради, тел. : 0971660936.
 
Пресслужба Рівненської міської ради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews