Податки на нерухомість поповнили бюджети Рівненщини майже на 40 мільйонів гривень

20.05.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий, до бюджетів територіальних громад за чотири місяці поточного року надійшло 38,1 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Переважну частину надходжень податку на  нерухомість, а це понад 93 відсотки, отримано від юридичних осіб, які перерахували до бюджетів 35,7 млн гривень. Внесок фізичних осіб – власників нерухомості до бюджетів територіальних громад склав 2,4 млн гривень.

Нагадуємо, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.

За об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир –  60 кв. метрів, житлових будинків –120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток –180 кв. метрів.

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що провести звірку нарахування та сплати податку на нерухоме майно громадяни можуть звернувшись до Центрів обслуговування платників та скориставшись Електронним кабінетом платника.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews