«Просто неба» та «Маленький круасан у великому світі» зустрічали рівнян та гостей на «Лебединці»

31.05.2022 21:56   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
У Рівному творчі люди об’єднуються та проводять різні заходи з метою принести користь суспільству та підтримати один одного. Художники, фотографи, письменники та музиканти традиційно збираються у вихідний день на «Лебединці». Гостинно приймає організаторів та учасників заходів Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека, де 29 травня відбулося відразу кілька подій.
 
На території закладу провели «пластиліновий» майстер-клас. Дітки познайомились із серією інклюзивних книг «Маленький Круасан у великому світі». Книги спрямованні на навчання дітей, в тому числі і дітей із інвалідністю, а також покликані сприяти соціалізації, адаптації дітей до навколишнього середовища. Учасники зустрілися з авторками книги та пластилінової анімації Оленою Медведєвою, Валентиною Люліч та Наталею Демедюк. Всі разом ліпили з пластиліну героїв книги.
 
Ніна Матковська-Асеева – редакторка шрифту Брайля, спеціалістка по роботі з дітьми, які мають порушення зору розповіла про особливості книги, а організатор заходу Петро Поліщук пообіцяв, що подібні майстер-класи проводитимуться й надалі.
 
Також вже традиційно діяла благодійна виставка-продаж мистецьких робіт «Просто неба»: акварель, олійний живопис та інші техніки, графіка й світлини митців Рівненщини і не тільки. Свої роботи представили Ігор Філик, Павло Бенедюк, Ольга Полянська, Микола Горєлов, Ірина Тищук, Ігор Лисиця, Степан Карпюк, Наталія Демедюк, Лариса Польохіна, Валентина Шустова та інші. Приєднався до митців також відомий український письменник та художник Анатолій Кичинський, якому вдалося виїхати з тимчасово окупованого Херсону.
 
Анатолій Кичинський вірить в перемогу та не втрачає оптимізму. Радіє, коли бачить, як митці гуртуються і кожен робить, що може.
 
«Корисно провели час, цього разу зібрали від продажу картин 5000 грн для БФ «Хоробрі серця», - каже один з організаторів події, художник, директор ГО «Коло АРТ» Павло Бенедюк.
 
Піснею та поетичними рядками підтримали присутніх Валентина Люліч, Микола Бочуляк, Валентина Слуквіна, Наталі Павелко та інші представники Українського клубу авторської пісні та співаної поезії.
Нагадаємо, відвідати благодійний вернісаж «Просто неба» на «Лебединці» можна у неділю за умов сприятливої погоди. Частина коштів від проданих картин передається на потреби ЗСУ. Віримо в Перемогу!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews