Рівненські аптеки допомагають ЗСУ

06.07.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Медикаментів більш ніж на 2 мільйони гривень передали військовим фармацевтичні заклади Рівненщини.

Крім того, допомагали грошима. Про роботу галузі в умовах війни розповів начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області Сергій Лебедь.

«Незважаючи на зміну курсу валют та зростання вартості пального, аптеки вживають усі можливі заходи для стримування росту цін на ліки. До того ж, аптечні заклади області постійно долучаються до допомоги Збройним Силам України, тероборони, добровольчим формуванням, благодійним фондам як коштами, так і медичною продукцією», - зазначив Сергій Лебедь.

Так, мережа аптек ТзОВ фірми «Тетрамед» на підтримку ЗСУ перерахували 100 тисяч грн та передали медичну продукцію загальною вартістю 47 тисяч грн.

Мережа аптек ТОВ ВКФ «ВІСА» надали допомогу понад 1 млн 212 тисяч грн

Мережа аптек групи компаній «Волиньфарм» передали медикаменти на суму понад 513 тисяч грн та фінансову допомогу у сумі 300 тисяч грн.

Приватне підприємство - фірма «Антарес» надали фінансову допомогу у сумі 32 тисяч грн.

ТОВ «Аптека №11» передали медичну продукцію на суму понад 21 тисяч грн.

Мережа аптек ТзОВ «Зелена аптека» перерахували кошти на суму 50 тисяч грн та надали медичну продукцію на суму понад 2 тисяч грн.

Керівник регіональної служби додав, що суттєво покращило доступність ліків рішення Уряду про дозвіл ввезення в Україну медикаментів, вироблених для інших країн, в тому числі в іноземних упаковках. Програми лояльності - збережено в більшості аптечних мережах, а понад третина аптек - долучені до програми «Доступні ліки».

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews