У Рівному взялися за навчання бойових медиків. Чому це важливо

07.07.2022 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

У Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти впровадили 4-денні курси «бойового медика».

Привітав військових, які зголосилися навчатися тактичній медицині, із початком такої важливої справи перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«Вміння надавати допомогу на полі бою може врятувати не одне життя. До 90% поранених гинуть від втрати крові та шоку. Смерть настає впродовж десятків секунд до однієї години. Тому існує поняття «золотої години» — час після поранення», - зазначив Сергій Подолін.

Перший заступник також додав, що навички надання медичної допомоги на фронті не менш важливі, ніж уміння тримати зброю. А тому дії мають бути відпрацьовані до автоматизму.

Курс з тактичної медицини складається із теорії та практики. Учасники здобуватимуть навички допомоги людині під обстрілами та комунікації з потерпілим, правильності екіпірування.

Організували навчання Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти спільно з ГО «Білі берети – Рівне».

Курси проводяться згідно з медичним протоколом TCCC.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews