Укриття освітніх закладів у Острозькій громаді: у якому вони стані

17.08.2022 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Обласна влада перевіряє стан укриттів у закладах освіти області. Адже мова йде про безпеку дітей, а це пріоритетне питання, прокоментував перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Учора він спільно з представниками місцевої влади промоніторив укриття в освітніх закладах Острозької громади.

Так, Сергій Подолін побував в Острозькому ліцеї №1. Він розрахований на 1000 дітей. Тим часом у новому навчальному році планується навчати 765 ліцеїстів. Тут функціонуватиме 31 клас за змішаною формою навчання. Тим часом площа укриття закладу становить 369, 1 кв.м. Тут зроблено ремонт.

Також перший заступник голови ОДА перевірив укриття в закладі дошкільної освіти № 2 «Веселка». На сьогодні тут функціонує 8 груп, які відвідує 70 вихованців. Площа укриття становить 299 кв.м. Воно розраховане на 300 людей і забезпечене питною водою, медикаментами, продуктами харчування, ліжками, вогнегасниками.

«Ми маємо подбати про безпечні умови навчання дітей. На сьогодні це один із пріоритетів, - прокоментував Сергій Подолін. – Під час перевірок увагу звертаємо на стан укриття, наявність речей першої необхідності, позначки маршруту евакуації, систем сповіщення про повітряну тривогу. До речі, перебуваючи в ліцеї, нас застала повітряна тривога, тому перечекали загрозу в укритті за конструктивним діалогом з директором закладу».

Також перший заступник голови ОДА перевірив і стан укриттів в Національному університеті «Острозька академія». І в старому, і новому корпусах вони забезпечені всім необхідним. Тут, зокрема, є і генератори, і обігрівачі, і питна вода та продукти харчування.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews