Новий парламентський тиждень починаємо з важливих рішень та євроінтеграційних кроків, - Роман Іванісов

06.09.2022 21:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
За повідомленням народного депутата від Рівненщини Романа Іванісова, сьогодні ВРУ ухвалила у першому читанні законопроекти №7662 та №7663, які передбачають відбір кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України на конкурсних засадах та надання З’їзду суддів України повноваження щодо визначення однієї особи до складу Дорадчої групи експертів.
 
В цілому прийнятий законопроект №6320 про прозорість кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб. Документ забезпечить відповідність нашого законодавства про боротьбу з відмиванням грошей стандартам Групи з фінансових заходів (FATF).
 
Також в цілому прийнято законопроект про особливості правової охорони географічних зазначень для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, захист прав та застосування схем якості, включаючи традиційні гарантовані особливості для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів. А ще ухвалено Звернення Верховної Ради до інституцій Європейського Союзу та країн-членів щодо припинення видачі віз для громадян держави-агресора.
 
Інші законопроекти, що ухвалені в цілому:
№6489 - зміни до чинного законодавства у зв’язку з виходом України з Угоди про Міжурядовий фельд’єгерський зв’язок. Угода діяла в рамках Співдружності Незалежних Держав, тому наразі треба як слід захистити нашу кореспонденцію та документи, що надсилаються іншим державам;
№7686 – про відтермінування виборів президента та членів Президії НАН України на час воєнного стану;
№7719 – про розмежування спортивних заходів і спортивних змагань;
№4142 - Закон про систему громадського здоров’я;
№7728 – про механізм погодження Генеральним прокурором (виконувачем обов’язків Генерального прокурора) порядку та переліку осіб Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду; його представники займаються розслідуваннями скоєння на території України воєнних злочинів, злочинів проти людяності та геноциду.
З цікавого і водночас корисного: у першому читанні ухвалено законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо протидії порушенню прав у сфері праці. Вводиться поняття «мобінг» - цькування на робочому місці. Законопроект покликаний привести норми українського законодавства у відповідність до європейського законодавства та забезпечити захист від дискримінації й психологічного тиску в трудовому колективі.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews