Переселенці, які перебували у Рівному під час загрози, поступово повертаються додому

10.10.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

На сьогодні спостерігається відтік внутрішньо переміщених осіб із Рівненської області. Люди повертаються додому - в деокуповані населені пункти. Передусім, йдеться про Київську, Чернігівську, Харківську та Сумську область. 

«Необхідність бути з родиною та друзями, які залишилися, а також брак фінансів – головні причини повернення додому. Крім того, люди переїжджають в інші області, куди евакуювалися родичі. Продовжується відтік ВПО і за кордон», - зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Загалом на Рівненщині надали притулок 80 277 переселенцям. Масово приймали сім'ї з дітьми, осіб з інвалідністю та людей похилого віку. На сьогодні в області проживає 44018 осіб.

«На початку війни за добу наша область приймали біля тисячі осіб. Зараз ця цифра зменшилася до 200 людей за добу. Продовжують їхати з Донеччини, Херсонської та Запорізької областей», - прокоментувала керівниця головного управління Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області Юлія Шигорева.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews