Списати і реструктурувати зовнішні та внутрішні борги України, – Юлія Тимошенко

11.10.2022 07:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Упродовж виснажливих місяців війни Україна зазнає значних економічних втрат, тому неприпустимим є виділення половини доходів Держбюджету на обслуговування боргу – про це заявила голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі «Єдиних новин».

«Половина дохідної частини нашого бюджету спрямовується на виплату зовнішніх, внутрішніх боргів України та на обслуговування цього боргу. Вдумайтеся – половина дохідної частини бюджету! До початку бюджетного року треба оптимізувати, реструктурувати, списати ці борги й за рахунок цього соціально підтримати українців, які сьогодні перебувають у надважкій ситуації», – днями заявила Юлія Тимошенко.

Державний бюджет -2023 є оборонним, тож його основним завданням є фінансування потреб військових та їх соціальний захист – наполягають у «Батьківщині». Крім того, обов’язково потрібно виділити кошти на соціальний захист українців, які перебувають у надважкій ситуації – підкреслила Юлія Тимошенко. На її думку, щоб детально розібратися у ситуації та віднайти максимально вигідне для України рішення, потрібно зібрати всіх інтелектуалів фінансової сфери та детально пропрацювати ці питання.

«Що стосується зовнішніх боргів, я переконана, що з першого дня війни є всі аргументи, щоб з нас їх списали. І я знаю, що світ піде нам назустріч. Треба починати професійний, висококваліфікований переговорний процес», – вважає Юлія Тимошенко.

Уточнення: внутрішні борги України – це емісія гривні Національним банком, яка або напряму, або через комерційні банки передається через облігації внутрішньої державної позики нашому бюджету.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews