Рівненщина відгукнулась на заклик скоротити електроспоживання

13.10.2022 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Після ракетних ударів по енергосистемі, жителі Рівненщини масово відгукнулись на заклик скоротити електроспоживання. Лише в понеділок, як зазначив міністр енергетики Герман Галущенко, Рівненська та Київська області з містом Києвом зменшили навантаження на систему на близько 10-11%.

Тим часом сьогодні Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль ще раз звернувся до всіх українців із проханням зменшити споживання електроенергії у вечірні години.

«Ми вдячні всім, хто вчора та позавчора ввечері свідомо зменшив споживання електроенергії. Сумарно економія склала 10%. Ми також дякуємо мерам, головам громад, які відповідально поставилися до зменшення електроспоживання в громадах. З метою уникнення планових відключень ми маємо досягти свідомого зменшення використання електроенергії з 17 до 22 години загалом по Україні на 25%», - зазначив Денис Шмигаль.

Очільник Уряду звернувся до бізнесу з проханням долучитися до свідомого споживання й у зазначений період вимикати зовнішню світлову рекламу та інші енерговитратні прилади. Такий відповідальний підхід дозволить мінімізувати застосування графіків відключення.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews