В Острозькому музеї з'явилися унікальні значки. В чому їх особливість

14.10.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Такий цінний подарунок для музею в Острозі зробив член Національної спілки краєзнавців, геральдист Валерій Напиткін. Він передав для закладу 84 значки - герби населених пунктів різних областей України. Найбільше геральничних символів представляють населені пункти та громади Хмельницької області, а саме 70 штук. Рівненщина представлені сімома значками-гербами. Є в колекції герби населених пунктів Тернопільської, Сумської, Одеської та Дніпропетровської областей.

У музеї розповідають, що всі значки відносяться до “Класичної серії”, яка була започаткована 1989 року і нараховує декільки тисяч одиниць. Виготовлені значки на Кишинівському експериментально-механічному заводі (Республіка Молдова) і виконані в одному стилі: мають форму іспанського геральдичного щита. 

Подаровані значки містять нові герби населених пунктів, які створені після адміністративно-територіальної реформи в Україні (2015-2020 рр.). 

Вони відображають історичні й духовні традиції населених пунктів.

Загалом же колекція фалеристики Острозького музею налічує понад 3 тисячі значків, серед них частина із зображенням гербів, але більшість— це давні надходження. 

Пресслужба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews