ВРУ сьогодні збільшила видатки на потреби Міноборони, розвідки та інших силових структур, - Роман Іванісов

18.10.2022 15:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Про роботу ВРУ сьогодні розповів народний депутат від Рівненщини, член Антикорупційного комітету ВРУ Роман Іванісов.

Черговий жахливий ранок в Україні. Черговий злочин росії проти українських громадян. Пошкоджено об’єкти інфраструктури, є загиблі. Але якщо ворог розраховує залякати і зламати через терор мирного населення нашу волю до перемоги, то тут він точно прорахувався. Продовжуємо боротися, жити, працювати. Попри все, провели засідання Верховної Ради, - написав народний депутат України від Рівненщини Роман Іванісов на своїй сторінці у ФБ.
Насамперед, внесли зміни до бюджету поточного року: збільшили видатки на 386 млн грн на потреби Міноборони, розвідки й інших силових структур.
 
Ухвалили законопроект про вихід України з Конвенції про транснаціональні корпорації внаслідок її недієвості. Вона була підписана з країнами СНД , а наразі є застарілою і не відповідає євроінтеграційній політиці України.
 
Водночас, Україна приєдналася до Конвенції про екстрадицію. Ухвалили відповідний законопроект із застереженнями:
- Україна не видаватиме іншій державі громадян України;
- Україна може відмовити у видачі особи у випадку, якщо є обґрунтовані підстави вважати, що екстрадиція суперечить інтересам національної безпеки України;
- в Україні запити про екстрадицію складає та отримує Офіс Генерального прокурора (під час досудового розслідування) та Міністерство юстиції України (під час судового провадження або виконання вироку).
 
Прийнято законопроект №8109 щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій. Відповідно до закону, під час дії воєнного стану призов на строкову військову службу не проводиться, а призовні комісії створюються для розгляду питань щодо організації медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку.
 
Також за основу сьогодні ухвалили законопроект №7606, яким запроваджується як умова прийняття до громадянства складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою.
 
У цілому, зокрема, проголосовані наступні законопроекти:
- щодо посилення контролю за відпуском лікарських засобів (№7444);
- про створення та функціонування пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення місцевої та пожежної добровільної охорони (№7557);
- про зміну підходу до розрахунку кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю (№7433);
- щодо визначення уповноваженого органу з питань захисту критичної інфраструктури України (№7607).
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews