Відоме ім’я лауреата Премії за кращу авторську пісню «Я хочу жити в Україні»

08.11.2022 07:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Національною всеукраїнською музична спілкою за сприяння Українського клубу авторської пісні та співаної поезії засновано Премію за кращу авторську пісню «Я хочу жити в Україні».

Премія створена з метою вшанування пам’яті відомого українського поета, автора та виконавця Олександра Смика, продовження і розвитку традиції української авторської пісні та названа за однойменною піснею Олександра Смика «Я хочу жити в Україні».

За умовами конкурсу Премія присуджується за кращу авторську пісню українською мовою. Цьогоріч Премія присуджена за кращу авторську пісню на воєнну та/або патріотичну тематику. 

Так, за результатами конкурсу вирішено у 2022 році Премію за кращу авторську пісню «Я хочу жити в Україні» присудити авторці, виконавиці та волонтерці Христині Панасюк. Вона отримує диплом лауреата Премії та сертифікат на 5 тис. гривень.

Окрім того, за рішенням журі вирішено відзначити дипломами із відзнаками Премії Олену Гаврилюк, Валентину Слуквіну, Олега Бородая, Йордану Дранчук, Галину Римар, Володимира Петровського, Юрія Матвійчука, Марію Пак, Тетяну Булат, Кирила Булкіна, Івана Бублика, Ольгу Донеччанку, Миколу Римара, Кирила Провоторова, Тетяну Ликавську.

Результати конкурсу на здобуття Премії «Я хочу жити в Україні» було оголошено у Тернопільській обласній філармонії на вечорі пам’яті відомого поета, автора та виконавця Олександра Смика, якому мало би сповнитись 65 років і в пам’ять про якого було засновано зазначену Премію.

До складу журі увійшли: Заслужений працівник культури України, голова Рівненського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, професор Андрій Пастушенко, голова Асоціації діячів авторської пісні та співаної поезії РОВ НВМС, член національної спілки письменників України, національної всеукраїнської музичної спілки, керівник Українського клубу авторської пісні та співаної поезії Валентина Люліч, директорка Тернопільського ліцею №21 – спеціалізованої мистецької школи ім. І. Герети (дружина Олександра Смика) Марія Гудима, авторка та виконавиця пісень у жанрі співаної поезії, редактор радіо, громадська діячка Наталія Криничанка, Заслужений діяч мистецтв України, професор, завідувач кафедри музичного фольклору Інституту мистецтв РДГУ, письменник, краєзнавець Богдан Столярчук.

Премія відтепер буде щорічною та вручатиметься до Дня народження Олександра Смика 26 жовтня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews