Рівненщину відвідала Олена Кондратюк, заступниця голови ВР України

11.11.2022 07:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Із робочим візитом до Рівненщини завітала Олена Кондратюк, заступниця голови ВР України.

Разом з народним депутатом Сергієм Євтушком та Сарненським міським головою Русланом Серпеніновим побували на місцях руйнувань внаслідок ракетних ударів на Сарненщині та ознайомилися з темпами ліквідації руйнувань.

null

Делегація «Батьківщини» також відвідала "Острозьку академію" щоб поспілкуватися із спудеями та спудейками та викладачами університету. Тема: робота Верховної Ради в умовах воєнного стану і важливі рішення для країни та ЗСУ, які ухвалюються в сесійній залі. Олена Кондратюк, зокрема, розповіла про фінансування нашого війська та оборони у поточному році і прийняття Держбюджету на 2023 рік, де 1 трлн грн виділяється на захист країни від російського вторгнення.

Згадали, що Верховна Рада України у найбільш критичний момент початку масштабного російського вторгнення також зібралася і прийняла надважливе рішення про схвалення Указу Президента про запровадження воєнного стану в Україні. «Ніхто не розбігся, як на це очікували в кремлі. Рада довела свою дієздатність, як інституція, і продовжує регулярно збиратися та приймати необхідні країні та ЗСУ закони», - зауважила Олена Кондратюк.

 

 Зі студентами говорили також про парламентську дипломатію: про зусилля і зустрічі з лідерами парламентів країн ЄС щодо надання Україні статусу кандидата на членство в Євросоюзі та адаптація українського законодавства до європейських стандартів.

«Це визнання на рівні національних парламентів та асамблей росії, як держави терориста. Це протидія російським наративам на таких міжнародних майданчиках як G20 та Парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи. Це посилення політичного тиску на росію через рішення визнати Ічкерію окупованою рф та суверенітет Японії над Курильськими островами.

Вражена підготовкою та рівнем знань студентів Академії, які задавали питання про необхідність реформування ООН і бачення подальшого розвитку парламентаризму в Україні», - Олена Кондратюк.

null

Олена Кондратюк та Сергій Євтушок відвідали фотовиставку "Азовсталь. Світло переможе" авторства захисника Маріуполя і студента-політолога “Острозької академії” Дмитра Козацького з позивним "Орест". Експозиція світлин з Азовсталі, які облетіли увесь світ, відкрилася наприкінці жовтня в підземній мистецькій галереї університету.

null

Нинішній студент-політолог Дмитро Козицький з позивним «Орест» захищав Маріуполь та «Азовсталь». - розповів Сергій Євтушок, «Дуже приємно, що наша молодь бачить своє майбутнє лише у вільній та незалежній Україні й робить для цього потужні кроки».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews