Все дорожчає: ситуація з цінами на Рівненщині

22.11.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Індекс споживчих цін у жовтні 2022р. порівняно з попереднім місяцем по області становив 102,6%, по Україні – 102,5%.

На споживчому ринку області у жовтні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 4%. Найбільше подорожчали яйця та сало (в 1,6 раза та на 35% відповідно). На 11,4–0,2% зросли ціни на овочі, молоко, безалкогольні напої, кондитерські вироби з цукру, масло, хліб, маргарин та інші рослинні жири, сметану, кондитерські вироби з борошна, свинину, рибу та продукти з риби, кисломолочну продукцію, рис, яловичину, цукор, сири, шоколад. Водночас на 7,5–0,4% подешевшали інші продукти переробки зернових, олія соняшникова, м’ясо птиці, макаронні вироби.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,7%, у т.ч. тютюнові вироби – на 1,9%, алкогольні напої – на 1,5%.

Одяг і взуття подорожчали на 4,5%, зокрема, взуття – на 5,9%, одяг – на 3,5%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,5% відбулося за рахунок підвищення тарифів та цін на утримання та ремонт житла на 3,6%, оренду житла – на 0,9%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,3% за рахунок подорожчання амбулаторних послуг на 2,1%.

Зростання цін на предмети домашнього вжитку, побутової техніки на 2,9% відбулося в основному через підвищення цін на побутову техніку на 3,5%, домашній текстиль – на 3,3%, меблі та предмети обстановки, килими та інші види покриттів для підлоги – на 2%.

Ціни на транспорт зросли на 1% насамперед через подорожчання автомобілів на 2,2%, палива та мастил – на 0,6%. Водночас на 3,5% подешевшали послуги залізничного пасажирського транспорту.

Пресслужба ГУ статистики Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews