Огляд шкільних укриттів у місті Рівне завершено, – Батьківщина

30.11.2022 19:54   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

 

Огляд шкільних укриттів у Рівному депутатською комісією по контролю за облаштуванням укриттів в закладах освіти Рівного – завершено. Про це повідомила Галина Кульчинська, голова фракції «Батьківщини» у міській раді та очільниця вищезгаданої комісії.

null

Депутати подякували директорам навчальних закладів, вчителям і батькам за велику відповідальність і роботу щодо організації безпеки своїх дітей і учнів. Відзначили, що як школи, так і батьки, мають неабияку мотивацію інтенсивно входити в начальний процес тоді, коли є така змога.

Під час відвідування однієї зі шкіл пролунала повітряна тривога. Учасники комісії змогли не лише подивитися на укриття зсередини, а й відстежили рівень організації всередині школи: діти організовано спускалися до укриття. Всередині – атмосфера, притаманна великій перерві у школі.

null

«Укриття було схоже на справжній вулик: воно гуділо, активно рухалося і сперечалося! Здавалося, що це просто величезний клас різновікових дітей в кількості 300 чоловік. Ми вдихнули і видихнули...» - розповіла Галина Кульчинська.

null

Нагадаємо, під час другого пленарного засідання сесії Рівнеради восьмого скликання партійці «Батьківщини» підняли питання облаштування укриттів, а також контролю за витратами на такі облаштування. Голова фракції «Батьківщини» у міській раді Галина Кульчинська запропонувала створити три контрольні депутатські комісії з використання коштів міста на облаштування і утримання укриттів за такими напрямками:

  • Використання коштів на облаштування укриттів в освітніх і медичних закладах міста
  • Використання коштів на облаштування укриттів в дошкільних і культурологічних закладах міста
  • Вивчення ситуації з укриттями, що знаходяться в житлових будинках міста і перебувають на балансі міського управління комунальною власністю. Нагадаємо, таких укриттів в місті є 36, а ОСББ не мають на них жодних прав.

Депутатська комісія по контролю за облаштуванням укриттів в закладах освіти Рівного переглянула всі укриття шкіл міста.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews