Більше 3000: стільки аграріїв Рівненщини зареєструвались у Державному аграрному реєстрі

25.01.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Упродовж 5,5 місяців функціонування Державного аграрного реєстру ( ДАР) в системі зареєструвалося понад 95 тисяч аграріїв України. Позитивну динаміку демонструє і Рівненська область − понад 3 тисячі, з яких понад 60% є селянами-одноосібниками та близько 40% ФОПи та юридичні особи.

- За останній рік аграрії відчули на собі чи не усі можливі ризики своєї діяльності. Війна, погода, ускладнена логістика. При цьому сільське господарство, зокрема, Рівненщини становить 20 відсотків валового регіонального продукту. Тому потреба у підтримці агросектору є надзвичайно великою, - зазначає начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Так, за час роботи ДАР понад 1,5 тисячі агровиробників Рівненщини отримали субсидію на 1 га сільгоспугідь та дотацію на ВРХ, а 70 фермерів – допомогу у вигляді рукавів для зберігання зерна. 

Нагадаємо, ДАР – це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики за технічної допомоги Світового Банку, коштами Європейського Союзу для ефективного розподілу різних видів допомоги для українських аграріїв.

Агровиробники області продовжують активно реєструватися у ДАР: www.dar.gov.ua

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews