День народження українського поета та прозаїка Олександра Ірванця: як це було (ФОТО)

26.01.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

24 січня відомий далеко за межами України поет, прозаїк, драматург та перекладач Олександр Ірванець відзначив свій 62 день народження.

Відзначив, як і належить письменникові, – допрем’єрними читаннями своєї нової повісті «Ізмарагд Княгині Несвіцької».

Уперше уривки твору прозвучали напередодні в Рівненському обласному краєзнавчому музеї, адже дія нової повісті відбувається на вулицях та околицях Рівного, а також і в музеї. І саме до музейної актової зали на літературний вечір Ірванця прийшли колеги-письменники, краєзнавці, митці, шанувальники його творчості.

Сюрпризом для багатьох стали гості Олександра Васильовича – колись його учень, а сьогодні відомий український письменник та музикант, харків’янин Сергій Жадан. Зі своїм гуртом «Жадан і Собаки» він приїхав до Рівного з концертом в рамках всеукраїнського туру.

На творчий вечір Ірванця завітала також українська співачка, художниця, громадська діячка, президент мистецької агенції «Територія А» Анжеліка Рудницька, яка народилася в Рівному.

Про свій новий твір Олександр Ірванець каже, що в тексті читачі легко впізнають не лише краєвиди Рівного, а й персонажів. Щоправда, належать вони до різних епох, країн, однак так чи інакше мають стосунок до Рівного. Оноре де Бальзак, Микола Лисенко, Юзеф Лободовський, Юрко Журавель…

За словами автора, повісті «Ізмарагд Княгині Несвіцької» готова на 80%. Тож гості творчого вечора побажали письменникові завершити твір і якнайшвидше його видати.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews