У Рівненському органному залі з'явиться меморіальна дошка римо-католицькому священнику

02.02.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Отець Серафим Кашуба – римо-католицький священник, який присвятив своє життя духовному служінню, зокрема, і на Рівненщині. В роки Другої світової війни він вирушив на Волинь, де не вистачало священнослужителів. З 1945 року перебував у Рівному, Дубно, Острозі, Сарнах, Корці.

За релігійні переконання був переслідуваний радянською владою і 1966 року заарештований та отримав 5 років заслання. Однак згодом, після ув’язнення, знову повернувся в Україну, зокрема, жив як у Рівному, так і у Львові. Там через тяжку хворобу і обірвалося його життя у 1977 році.

У Державному архіві Рівненської області зберігаються документи, які дають можливість дослідити рівненський період життя та служіння о.Серафима Кашуби.

(о.Владислав Чайка, директорка Рівненської обласної філармонії Елеонора Стеценко та краєзнавиця Валентина Данілічева) 

Ініціатором створення і розміщення меморіальної дошки на будівлі Зали камерної та органної музики є отець Владислав Чайка – настоятель Римсько-католицького костелу святого Петра і Павла та Божого милосердя у Рівному. За його словами, місце обрали невипадково. Адже отець Серафим Кашуба у післявоєнні роки був настоятелем костелу Святого Антонія – головного храму римо-католиків Рівного, в приміщенні якого сьогодні і розміщений органний зал.

Пресслужба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews