Трудове законодавство потрібно не віддаляти від стандартів ЄС, а максимально наближати, - Батьківщина

07.02.2023 14:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

«Законодавство України в питаннях стандартів фінансового контролю, вільного переміщення працівників, інтелектуальної власності, СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ, захисту довкілля та клімату, а також законодавство у сфері сільського господарства та лову риби перебуває на ПОЧАТКОВОМУ рівні відповідності стандартам Євросоюзу…» – офіційний, оприлюднений днями висновок Єврокомісії.

«Можна сказати більше – протягом останніх 3-х років українське законодавство на замовлення роботодавців суттєво віддаляли від норм і стандартів Європейського Союзу. Про що, неодноразово говорив я особисто, наші профспілкові лідери Конфедерація вільних профспілок України (CFTUU) (КВПУ), Незалежна профспілка гірників України», - прокоментував Михайло Волинець, Народний депутат України IV-VI, IX скликань.

Саме за це звертала увагу у своїх зверненнях до лідерів Європи, української влади протягом цих років, безпосередньо напередодні Саміту Україна – ЄС світова правозахисна громада – Європейська конфедерація профспілок, Глобальна спілка IndustriALL.

«Сподіваюсь, що під контролем наших європейських партнерів на шляху до членства України в ЄС, лобісти встановлення диктатури роботодавців будуть вимушені припинити свої шкідницькі дії. Що українським працівникам будуть повернуті й соціальні гарантії, і захист перед роботодавцем, і гідні своєчасні зарплати, і справедливе право на оздоровлення і відпочинок», - Михайло Волинець, «Батьківщина».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews