Рівненська АЕС працює на максимальній потужності

13.02.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

До мережі під'єднали четвертий енергоблок. Про це йшлося під час зустрічі начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля із міністром енергетики Германом Галущенком та керівництвом атомки.

- Відбулася чергова масована атака, яка завдала ударів як по генерації, так і по можливості передачі. За рахунок запуску відповідних блоків, ми суттєво зменшуємо дефіцит в системі. Відповідно, це вплине на тривалість відключень, - пояснив міністр енергетики.

Герман Галущенко наголосив, що відтепер в енергосистемі України працюють усі девʼять енергоблоків атомних електростанцій, розташованих на підконтрольній державі території. Ще шість енергоблоків тимчасово окупованої Запорізької АЕС зупинені.

- Енергоблок №4 Рівненської АЕС підключили після того, як завершили планово-попереджувальний ремонт та перевантажили ядерне паливо. Наразі четвертий енергоблок набирає потужність, - сказав Віталій Коваль.

Також очільник області додав, що завершено і відновлювальний ремонт турбогенератора на енергоблоці №2, який після ввімкнення у мережу набрав 100% потужності.

Віталій Коваль висловив впевненість, що дефіцит генерації електроенергії тепер зменшиться.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews