Роман Іванісов: Сьогодні ВРУ звернулася до парламентів і урядів демократичних держав та міжнародних організацій з нагоди річниці загарбницької війни рф проти України

24.02.2023 16:24   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Ухвалили Звернення Верховної Ради України до парламентів і урядів демократичних держав та міжнародних організацій з нагоди річниці початку повномасштабної загарбницької війни рф проти України.
 
Закликали уряди і парламенти збільшити військову допомогу та політичну підтримку України, посилити санкції проти країни-агресора, визнати російську федерацію державою – спонсором тероризму, а її дії – геноцидом Українського народу.
 
Про це народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов повідомив на своїй FB-сторінці.
 
"Також підтримали звернення Верховної Ради до відповідних структур Організації Об’єднаних Націй з проханням допомогти повернути наших українських дітей додому та припинити геноцид українського народу. Порушуючи всі міжнародні договори, держава-агресор облаштувала на території Росії та окупованому Криму 43 табори для "ідеологічного перевиховання" українських дітей. В багатьох випадках рф нібито "тимчасово" евакуює дітей з території України під виглядом безкоштовних літніх таборів, а в подальшому перешкоджає повертати дітей їхнім батькам та законим представникам. Все це вказує на знищення національної ідентичності, що є актом геноциду.
 
В цілому прийняли законопроекти:
№7475 - щодо визначення порядку та способів залучення підрозділів ЗСУ та інших військових формувань до виконання завдань з посилення охорони державного кордону;
№8399 - про внесення змін до Державного бюджету України на 2023 рік з можливістю використовувати кошти Фонду ліквідації наслідків агресії рф для забезпечення потреб сектору оборони;
№6103 - про обов’язкове призначення управителя у багатоквартирних будинку (шляхом конкурсу не пізніше, ніж через 6 місяців після скасування воєнного стану);
№8172 - щодо розвитку електрозарядної інфраструктури та встановлення мінімальної частки електробусів у містах;
№8381 - щодо прозорості в оборонних закупівлях. Законопроект пропонує обов'язково оприлюднювати в системі Prozorro ціни, за якими оборонні замовники купують товари для військових та інші товари і послуги для забезпечення армії.
 
Прикра річ вийшла з законопроектами щодо розмитнення авто в «Дії». З незрозумілих мені причин за них (зп №№7466 та 7468) не вистачило голосів у парламенті. Я особисто голосував за, і на мою думку, це гарна ініціатива і з точки зору зменшення корупційних ризиків на митниці, і допомоги і зручності для громадян".
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews