Начальник Рівненської ОВА взяв участь у Конгресі при Президентові України

06.03.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

За попередніми підрахунками, агресор зруйнував або пошкодив в Україні вже понад 81 тисячу об’єктів інфраструктури. Все це треба відновити в найкоротший термін.

Про програми відновлення країни, гуманітарну та безпекову ситуацію йшлося на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Володимиру Зеленському. Участь у ньому взяв начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. 

Онлайн до засідання долучилися усі заступники голови ОДА, начальники районних військових адміністрацій, а також представники місцевого самоврядування – голова обласної ради Андрій Карауш, депутати обласної, районних та місцевих рад Рівненщини.  

Розпочали зустріч із хвилини мовчання. Зокрема, з початку повномасштабного вторгнення на війні загинуло 25 депутатів місцевих рад України. Серед них - троє загиблих захисників з Рівненщини.

Володимир Зеленський подякував усім представникам влади – від місцевої до центральної за згуртованість під час найскладнішого року в Україні. На переконання Президента, саме єдність пришвидшить перемогу.

«Ми відновлюємо інфраструктуру. Тисячі різних об’єктів, що були пошкоджені або зруйновані вщент окупантами, відновлені. Логістика держави перебудована. Так маємо діяти й надалі. Збільшувати можливості нашої держави й дуже швидко ухвалювати потужні рішення. Менше помилок і скоріше пришвидшувати перемогу», - звернувся до присутніх Президент.

Представники Уряду та силового блоку представили плани щодо відновлення енергетичних об'єктів, відбудови інфраструктури. Йшлося про інтеграцію  внутрішньо переміщених осіб. Рівненщина була відзначена як область, де одна з кращих систем перекваліфікації ВПО.

«Окремо була представлена програма «Безпечна країна», де розповідалося про посилення безпекових заходів. Серед іншого – осучаснення засобів контролю на кордоні. Зокрема встановлення по всій лінії державних рубежів камер відеоспостереження з тепловізорами, керованими новітнім програмним забезпеченням», - розповів начальник ОВА Віталій Коваль.

На Конгресі виступали іноземні гості. Свою підтримку Україні вкотре висловив Президент регіонів Євросоюзу Васко Алвеса Кордейро.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews