Жителі Рівненської області допомагають у відновленні села на Херсонщині

06.03.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

110 мешканців Рокитнівщини та Сарненщини відправилися відбудовувати село Олександрівка. Серед них - волонтер Володимир Бричка.

До листопада мальовниче село, яке розташоване на березі Дніпро-Бузького лиману, було в окупації. Після 24 лютого прекрасна місцевість перетворилася на суцільні руїни.

Поїхали волонтери до Станіславської громади зі своєю кухнею, відвезли і 3 фури матеріалів. Також були і 6 жінок, які готували для чоловіків їжу. А ті відбудовували будинок за будинком. За тиждень вдалося відновити 29 приміщень для військових, медиків, багатодітних сімей та педагогів.

Зробили і спільну вечерю. В казані наварили 120 літрів плову, співали пісень і просто розмовляли. Володимир Бричка розповідає, що місцеві жителі дуже вдячні і радіють, що тепер мають дах над головою.

«Люди крізь сльози дякували. А ми просили вибачення у тих, кому не встигли відновити житло», - зазначив волонтер.

У середині березня вони з командою хочуть зробити другий виїзд. Зараз збирають матеріали та кошти для придбання необхідних речей.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Рівненщина взяла шефство над Білозерською та Станіславською громадами Херсонської області. За цей період з нашого регіону відправили десятки тонн гуманітарних вантажів.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews