ЄНП підтримала надання «Батьківщині» статусу асоційованого члена

13.03.2023 18:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Європейська народна партія одноголосно підтримала рішення підвищити статус партії «Батьківщина» зі спостерігача на асоційованого члена, визнавши заслуги партії у демократичній розбудові України.

Про це йшлося під час Політичної Асамблеї ЄНП (Гельсінкі, Фінляндія).

За словами заступника голови партії «Батьківщина», першого заступника голови Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики Григорія Немирі (на фото), учасники Асамблеї одноголосно підтримали надання статусу асоційованого члена «Батьківщині» та визнали заслуги нашої партії у демократичній розбудові України».

null

«Це велика честь для нас. Ми вдячні нашій родині ЄНП за таке рішення. «Батьківщина», яка є найстарішою парламентською партією України, докладала і докладатиме максимум зусиль для затвердження демократичних проєвропейських цінностей на шляху України до Європейського Союзу», – підкреслив він, - «Зараз право стати повноправним членом ЄС наш народ виборює кров’ю на полі бою, захищаючи увесь демократичний світ від терористичного кремлівського режиму».

Нагадаємо, що ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті.  До її складу входять 83 партій та партнерів з 43 країн, Президент Європейської Комісії та Президент Європейського Парламенту, 9 голів  країн-членів ЄС та 3 голови країн, які не є членами ЄС, 9 членів Європейської Комісії; вона має найбільшу фракцію в Європарламенті.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews