Юлія Тимошенко: Кредитна ставка та умови реструктуризації споживчих кредитів під час воєнного стану мають бути справедливими

12.04.2023 15:59   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Під час воєнного стану потрібно зробити все можливе, аби люди не зіштовхувалися зі складнощами в питанні погашення та реструктуризації кредитів. На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в парламенті під час обговорення законопроекту «Про внесення змін до розділу ІV “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про споживче кредитування” щодо особливостей нарахування процентів за споживчими кредитами під час воєнного стану».

«Йдеться про правильне рішення реструктуризація по кредитах під час воєнного стану, адже під час війни кредитування для людей перетворюється іноді в Дамоклів меч. Війна наклала додаткові проблеми, які не дають людям можливості погасити вчасно кредити», – зазначила вона, запропонувавши ухвалили законопроєкт за основу.

Юлія Тимошенко зауважила, що «Батьківщина» запропонує до другого читання поправки щодо встановлення справедливої облікової ставки та мінімальної суми протермінованої заборгованості людей перед банками при реструктуризації їхніх кредитів, а також передбачить відповідальність банків та колекторів, які не виконуватимуть норми закону.

Окрім цього лідер «Батьківщини» запропонувала розширити коло тих, хто підпадає під дії цього закону про реструктуризацію кредитних зобов’язань та додати туди не тільки військовослужбовців та тих, хто отримав інвалідність під час воєнних дій, а й членів їхніх родин, внутрішньо переміщених осіб та тих українців, які легально виїхали за кордон після початку широкомасштабної війни.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews