Рівненська область отримала допомоги на 30 мільйонів гривень завдяки гранту: що в неї входило

14.04.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

У червні минулого року Рівненська ОДА підписала угоду про п’ятирічну співпрацю із проєктом HOVERLA / проєкт USAID в Україні️. 

За цей період наша область отримала грантової підтримки на суму понад 30 млн грн, повідомив начальник ОВА Віталій Коваль.

«Це, зокрема, рятувальна спецтехніка та комплекти обладнання до неї, комп’ютерна техніка, генератори, мотопили, ледліхтарі, мотопомпи, комплекти рятувальних інструментів, комплекти спецодягу тощо. Продовжуємо взаємодію із міжнародними партнерами щодо подальших ініціатив, які дозволять забезпечити розвиток тергромад області», - зазначив Віталій Коваль.

Крім того, в рамках реалізації Проєкту розпочалася підготовка у формуванні та наповненні електронного каталогу даних на геопорталі (ГІС-система).

Наразі партнерами проєкту USAID «ГОВЕРЛА» є 10 громад Рівненщини – Білокриницька, Гощанська, Здолбунівська, Клесівська, Костопільська, Корецька, Острозька, Радивилівська, Рокитнівська, Сарненська.

Для активізації партнерства між громадами та командою проєкту у Рівненській області діятиме регіональний координатор Руслана Стасюк, яка вже має багаторічний досвід участі у проєктах розвитку громад.

«Органи місцевого самоврядування на Рівненщині завжди відрізнялися активною участю у різних грантових проєктах і програмах. А це залучення фінансування, корисних знань і навичок. У сукупності все це робить громади сильнішими. Сподіваюся, що і у проєкті «ГОВЕРЛА» область займатиме лідируючі позиції», - звернулася до присутніх Руслана Стасюк.

За словами директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА Костянтина Мокляка, Рівненщина має досвід участі у пілотних проєктах. Водночас для регіону актуальна підтримка, яка посприяла б економічному розвитку громад саме в умовах війни та післявоєнного відновлення.

Вже найближчими днями команда проєкту здійснить моніторингові візити до громад-партнерів, щоб обговорити подальші ініціативи, що дозволять забезпечити їх розвиток.

Нагадаємо, Проєкт USAID «ГОВЕРЛА впроваджується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і реалізовується компанією DAI Global LLC (DAI). Він має на меті зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування та активізацію залучення громадськості на всіх рівнях.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews