У Верховній Раді розділяють думку Рівненської облради щодо повернення історії України до обов'язкових предметів для вступу у виші

14.04.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Профільний Комітет Верховної Ради України підтримав звернення Рівненської обласної ради щодо повернення історії України до переліку обов’язкових предметів для вступу у виші.

Про це йдеться у листі за підписом голови Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Микити Потураєва до голови Рівненської обласної ради Андрія Карауша.

«Значущість знання історії України для формування української національної ідентичності годі переоцінити. Про важливість вивчення історії України писали Тарас Шевченко, Олександр Довженко, Максим Рильський. Питання викладання історії України завжди було актуальним для нашої держави, а після початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року ця актуальність лише зросла», - зазначено в листі.

В Комітеті також повідомили, що вже звернулися з цим питанням до новопризначеного Міністра освіти і науки України Оксена Лісового.

17 березня цього року депутати обласної ради під час сесії проголосували за звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та до Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики з пропозицією повернути предмет «Історія України» до переліку обов’язкових для вступу до закладів вищої освіти.

Пресслужба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews